Τηλεφωνικές παραγγελίες 210 816 9999
Δευ - Παρ: 08:30 - 16:30
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40.00
Για τα 2 πρώτα κιλά, Εντός Αττικής

Εταιρείες Logistics: Τι είναι και πότε τις χρειαζόμαστε

Εταιρείες Logistics

Οι εταιρείες Logistics είναι ένα πολύ σημαντικό και απαραίτητο κομμάτι στην σύγχρονη εποχή που ζούμε και στον κόσμο των επιχειρήσεων. Έχουν μπει για τα καλά στην ζωή μας λόγω της αυξανόμενης ανάγκης για αποτελεσματική διαχείριση των εφοδίων, την αποθήκευση, τη μεταφορά και τη διανομή των εμπορευμάτων. 

Με την συμβολή των συγκεκριμένων εταιρειών, μια επιχείρηση μπορεί να εντοπίζει σε οποιοδήποτε σημείο, κατά την διάρκεια της μεταφοράς, τα εμπορεύματα και τις παραγγελίες των πελατών. Αυτό φέρνει σαν αποτέλεσμα να μην χάνονται πακέτα, οι χρόνοι παράδοσης να γίνονται ολοένα και πιο γρήγοροι και οι πελάτες να έχουν διασφαλισμένα τα προϊόντα που έχουν παραγγείλει στην ώρα τους.

Πιο συγκεκριμένα, θα λέγαμε, ότι οι εταιρείες Logistics αναλαμβάνουν ένα προϊόν, από την στιγμή της κατασκευής τους μέχρι την ώρα που φτάνει στον πελάτη. Κάποιες από τις υπηρεσίες τους είναι οι μεταφορές, η αποθήκευση, η συσκευασία, η διαχείριση αποθεμάτων και η παρακολούθηση των αποστολών. Κύριος στόχος είναι η εξοικονόμηση χρόνου, χρήματος και πόρων που πετυχαίνουν μέσω μιας ομαλής ροής των αγαθών από την πηγή στον προορισμό. 

Παρακάτω θα δούμε πότε και που ακριβώς είναι χρήσιμες οι υπηρεσίες τους:

Τομείς Υπηρεσιών Logistics

Οι τομείς που οι εταιρείες Logistics έχουν καίριο ρόλο, είναι διάφοροι, παραδείγματος χάριν, ο κλάδος της κατασκευής και των μεταφορών ως τον κλάδο της λιανικής, της υγείας και της τεχνολογίας. 

Πιο συγκεκριμένα: 

1. Στις επιχειρήσεις και την παραγωγή: 

Φέρουν αύξηση της αποτελεσματικότητας και μείωση του κόστους παραγωγής. Είναι απαραίτητες σε εταιρείες που παράγουν προϊόντα για να αποθηκεύσουν πρώτες ύλες και να διανείμουν τα τελικά προϊόντα. 

  • Οι εταιρείες Logistics βοηθούν τις επιχειρήσεις στην διαχείριση των εφοδιασμών τους, βρίσκουν τους κατάλληλους προμηθευτές και διαχειρίζονται την αποθήκευση των προϊόντων. Έτσι μειώνουν το κόστος και εξασφαλίζουν την διαθεσιμότητα των προϊόντων. (προμήθειες και αποθήκευση)
  • Στη συνέχεια, δίνουν την ευκαιρία στις επιχειρήσεις, να καλυτερεύσουν την διαχείριση της αλυσίδας εφοδιασμού με το να μειώσουν το χρόνο παράδοσης και τον κίνδυνο διακοπής της παραγωγής, καθώς και με την αποθηκευτική διαχείριση. (διαχείριση αλυσίδας εφοδιασμού)
  • Έπειτα, οι επιχειρήσεις, μέσω των εταιρειών logistics, μεταφέρουν αποτελεσματικά τα προϊόντα από το σημείο κατασκευής στους πελάτες. Έτσι η αγορά επεκτείνεται και η ικανοποίηση των πελατών μεγαλώνει. (μεταφορά και διανομή)
  • Τέλος, οι υπηρεσίες logistic, δίνουν την δυνατότητα παρακολούθησης της πορείας των αποστολών και τη διαχείριση των αποθεμάτων. Έτσι προκύπτει αποφυγή απώλειας αγαθών και αποδοτικότερη χρήση των πόρων. (παρακολούθηση και έλεγχος)

Όσον αφορά την παραγωγή: 

Συμβάλλουν στην αποδοτικότητα, τη μείωση του κόστους και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας. Χωρίς τις υπηρεσίες logistics, θα ήταν πολύ δύσκολο για τις επιχειρήσεις και τις εγκαταστάσεις παραγωγής να λειτουργούν αποτελεσματικά και αποδοτικά.

Εταιρείες Logistics - Προϊόντα

  • Οι υπηρεσίες logistics, λοιπόν, βοηθούν στην αποθήκευση των αγαθών και των εφοδιασμένων εξαρτημάτων που χρειάζονται για την παραγωγή. Αυτό εξασφαλίζει τη συνεχή ροή της παραγωγής. (αποθήκευση και απόθεμα)
  • Βοηθούν στη μεταφορά των πρώτων υλών από τους προμηθευτές στον τόπο παραγωγής. Και αυτό διασφαλίζει την έναρξη και τη συνεχή λειτουργία της γραμμής παραγωγής. (μεταφορά πρώτων υλών) 
  • Βοηθούν στη διαχείριση των αποθεμάτων βοηθώντας τις επιχειρήσεις να διατηρούν την απαραίτητη ποσότητα προϊόντων για την παραγωγή χωρίς περιττά περισσεύματα. (διαχείριση αποθεμάτων) 
  • Τέλος, συμβάλλουν στο συντονισμό της παραγωγής εξασφαλίζοντας ότι θα υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές και πόροι την κατάλληλη στιγμή για την παραγωγή αγαθών. (συντονισμός παραγωγής) 

2. Στο λιανεμπόριο:

Διαχειρίζονται το απόθεμα των καταστημάτων (φυσικών ή ηλεκτρονικών) και παραδίδουν τα προϊόντα στους πελάτες τους. Βοηθούν στην τακτική και έγκαιρη ανανέωση του αποθέματος και στη γρήγορη παράδοση των παραγγελιών. 

Αποθηκεύουν και οργανώνουν τα προϊόντα σε ασφαλείς αποθηκευτικούς χώρους. Παρακολουθούν τα αποθέματα και εκτελούν παραγγελίες για νέα αποθέματα. Διαχειρίζονται αποτελεσματικά τα αποθέματα και έτσι μειώνουν τα αποθεματικά κόστη και πετυχαίνουν αποφυγή έλλειψης αγαθών. 

3. Στην μεταφορά και την διανομή:

Οι υπηρεσίες logistics επιτρέπουν την αποτελεσματική παράδοση των προϊόντων στους πελάτες, με τους εξής τρόπους: 

  • Βρίσκουν τον καλύτερο και αποδοτικότερο τρόπο μεταφοράς
  • Παρέχουν πληροφορίες και ταχυδρομικές υπηρεσίες παρακολούθησης των αποστολών, ώστε οι λιανέμποροι να γνωρίζουν που βρίσκονται τα προϊόντα τους και πότε θα φτάσουν. 
  • Βοηθούν στην οργάνωση της διανομής για να εξασφαλίσουν τη συνεχή παροχή αγαθών στα καταστήματα.

Περιλαμβάνονται οι εταιρείες μεταφορών, οι αεροπορικές εταιρείες, οι εταιρείες θαλάσσιων μεταφορών και οι εταιρείες ταχυμεταφορών, που χάρη στις υπηρεσίες logistic μεταφέρουν και διανέμουν συντονισμένα τα αγαθά τους. 

Εξαγωγές και εισαγωγές: 

Τέλος, και σε αυτόν τον τομέα οι εταιρείες logistics βοηθούν στην επεξεργασία της γραφειοκρατίας και στην διεκπεραίωση των διασυνοριακών μεταφορών. 

Στις εξαγωγές:

  • βοηθούν σε τελωνειακές διατυπώσεις, τεκμηριώσεις και άδειες για την αποστολή αγαθών σε διεθνές επίπεδο
  • βοηθούν στον κατάλληλο τρόπο μεταφοράς των εξαγόμενων, όπως οδική, θαλάσσια, αεροδρομική ή σιδηροδρομική μεταφορά
  • συμβουλεύουν σχετικά με την σωστή συσκευασία και ασφάλεια των εμπορευμάτων κατά τη μεταφορά 
  • παρέχουν συστήματα παρακολούθησης για την ακριβή τοποθέτηση και πορεία των αγαθών κατά τη διάρκεια της διαδρομής τους προς τον προορισμό.

Στις εισαγωγές: 

  • βοηθούν στις τελωνειακές διαδικασίες και στην αποφυγή τελωνειακών προβλημάτων κατά την εισαγωγή αγαθών σε άλλες χώρες.
  • όπως και στις εξαγωγές, οι υπηρεσίες logistics βοηθούν στην επιλογή των κατάλληλων τρόπων μεταφοράς για τα εισαγόμενα αγαθά, με βάση τις ανάγκες και τον προορισμό.
  • βοηθούν στην αποθήκευση των εισαγόμενων αγαθών και τη διανομή τους στους τοπικούς προμηθευτές ή στο εσωτερικό της χώρας.
  • βοηθούν στην επιλογή και στον έλεγχο των διεθνών προμηθευτών για την εξασφάλιση της ποιότητας και της αξιοπιστίας.

Χωρίς αυτές τις υπηρεσίες, οι διακινήσεις αγαθών μεταξύ χωρών θα ήταν πολύ πιο πολύπλοκες και δαπανηρές.

Συμπερασματικά, θα λέγαμε, ότι οι εταιρείες logistics μπορούν να σας βοηθήσουν, με όποιο τομέα και αν ασχολείστε, να ανταγωνιστείτε με αποτελεσματικότητα στην παγκόσμια αγορά και να εξασφαλίσετε την αποτελεσματική διαχείριση της αλυσίδας εφοδιασμού σας. 

To the main pageNext article